У США категорична вимога республіканців ставить під загрозу нову допомогу для України

В США ведуться дебати між республіканцями та демократами щодо затвердження нової допомоги для України. Перші вимагають поєднати це питання з вирішенням внутрішньополітичної проблеми на кордоні з Мексикою. Засоби масової інформації в США поширюють інформацію про перебіг переговорів.

За даними The Washington Post, республіканці не задоволені м'якою міграційною політикою президента Джо Байдена, який протягом свого президентства не затвердив їхніх ініціатив. Тому зараз, коли на кону стоїть допомога для союзників, перед ними відкрилася стала можливість впливати на Білий дім. Демократи ж підкреслюють, що вирішення складної внутрішньополітичної проблеми на кордоні з Мексикою не повинно використовуватися республіканцями як торгова монета у боротьбі з "маршем Путіна по Європі".

Демократи намагаються змусити своїх опонентів у Сенаті терміново затвердити допомогу Києву, оскільки ресурси Збройних сил України закінчуються, і без допомоги США їм буде надзвичайно важко продовжувати боротьбу з російськими окупантами. Тим часом у Демократичній партії розглядають можливість розгляду міграційного питання окремо після Нового року, повідомляє The Wall Street Journal.

The New York Times заявляє, що в нинішній ситуації довгострокові зобов'язання стосовно допомоги Україні повинна взяти на себе НАТО. Генсек Єнс Столтенберг уже показав відданість Альянсу щодо цього, але зазначив, що США також продовжуватимуть надавати допомогу в рамках раніше досягнутих угод.

За даними Politico, демократи, ймовірно, змушені будуть робити компроміси та з'єднувати допомогу Україні з міграційним пакетом. Це впливає на них не лише категорична позиція консервативних республіканців, а й бажання "загладити гостроту питання" перед виборами.

За думкою видання The New York Post, Байдену необхідно буде домовлятися з республіканцями, якщо він не бажає надавати перевагу Путіну і уникнути його подальшої агресії на інші країни Європи. Рішення без згоди Палати представників не буде прийнято, тому необхідно діяти якнайшвидше.

Нагадаємо, за даними The Washington Post, більшість військової допомоги США для України витрачається безпосередньо в Сполучених Штатах. Кошти, які законодавці схвалюють для озброєння України, використовуються в США для створення нової зброї або заміни зброї, відправленої до Києва з американських запасів.