У США люди масово отруїлись у мережі McDonald's: є загиблий

Люди отравилися в McDonald's США
Люди отравилися в McDonald's США

У Сполучених Штатах одна людина померла і ще десять отруїлися після того, як вони їли в ресторанах швидкого харчування McDonald's. Про це повідомляє Центр контролю та профілактики захворювань США (CDC). Причиною зараження стала кишкова паличка.

Дані про випадки отруєння були зареєстровані в десяти штатах США, кількість становить 49. Штам E. coli O157:H7 спричинив спалах цієї хвороби.

«Станом на 22 жовтня 10 штатах зареєстровано 49 випадків зараження штамом E. coli O157:H7, який спричинив спалах захворювання», – повідомила CDC.

Отруєння сталося через їжу від McDonald's, і, за попередніми даними, причиною могла бути цибуля, в якій була кишкова паличка. Перші випадки отруєння були зафіксовані 27 вересня, згідно з інформацією CDC.

Офіційна інформація стверджує, що на даний момент тільки 28 осіб заражені, проте одна людина з штату Колорадо померла від гемолітико-уремічного синдрому. Ця хвороба характеризується утворенням кров'яних згустків у дрібних судинах, які блокують постачання крові до важливих органів, зокрема нирок. CDC зазначають, що кількість хворих може бути більшою, ніж зареєстрована.

Раніше, під час передвиборчої кампанії, кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп відвідав один з McDonald's у Пенсільванії. Там він готував картоплю фрі й роздавав її відвідувачам.

Читайте також