У США після смерті Навального повідомили про "путінське крило" Республіканської партії

Експредставниця Республіканської партії Ліз Чейні відмовлюється від "путінського крила" Республіканської партії.

Після того, як Дональд Трамп не висловив співчуття щодо смерті Олексія Навального, який критикував Кремль, Чейні попередила про путінське крило у своїй партії.

"Ми повинні серйозно взяти на увагу наявність путінського крила в Республіканській партії. Проблема полягає в тому, щоб це крило не захопило Білий дім", - зазначила вона.

Реакції Джо Байдена та Трампа на смерть Навального суттєво відрізняються.

Байден звинувачує "Путіна і його головорізів" у смерті Навального: "Не забудьте: Путін відповідає за смерть Навального. З того, що сталося з Навальним, видно жорстокість Путіна. Не зможете нікого обдурити".

Тим часом Трамп не висловлює безпосередньої думки щодо Навального. Замість цього він публікує багато постів на різні теми, включаючи його справи та політичних опонентів.

Чейні наголошує, що те, що зробив Путін з Навальним, показує, як відбувається відплата у країні, де лідер не підкоряється закону.

Раніше Трамп заявив, що підриватиме безпеку США та європейських країн, підтримуючи Росію в її діях проти країн-членів НАТО, які не виконують рекомендації щодо витрат.

Чейні заявляє, що така позиція Трампа підірвала зобов'язання США перед НАТО.

Вона назвала коментарі Трампа небезпечними і зазначила, що вони свідчать про незрозуміння ролі США у світі.

Чейні ще не вирішила, чи буде балотуватися на пост президента з третьої сторони, але заявила, що зробить все необхідне, щоб перемогти Трампа.

Джерело: Українська правда