У США розуміють, що без силового тиску на РФ неможливо закінчити війну - політолог

У війні важлива силова позиція РФ
У війні важлива силова позиція РФ

Демократи та деякі республіканці знають, що без силового тиску на Росію неможливо завершити війну.

Незважаючи на те, що деякі представники Республіканської партії висловлюють протирічливі заяви, багато з них підтримують збільшення військової допомоги Україні, заявив політолог Володимир Фесенко.

«Як тиснути на Росію, рецепт відомий. Про це написали колишні радники 45-го президента США Дональда Трампа з національної безпеки ще в травні. Вони написали, що якщо Володимир Путін відмовлятиметься від пропозицій Трампа, то треба збільшити постачання зброї Україні», - розповів він.

Колишній державний секретар США Майк Помпео разом із деякими конгресменами від Республіканської партії також підтримують збільшення військової допомоги Україні, зазначив політолог.

«Це добре розуміють багато республіканців. Ось Майк Помпео дотримується наступної позиції - перед початком переговорів з Росією потрібно найпотужніше військове тиску на неї через збільшення підтримки України. Майк Помпео та деякі конгресмени, які представляють Республіканську партію, підтримують збільшення військової допомоги Україні», - сказав він.

Радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван заявив, що триває робота над новим пакетом військової допомоги Україні.

«Салліван дуже чітко наголосив основні речі. По-перше, Україні не потрібен жоден мирний план, їй потрібна підтримка. По-друге, США продовжуватиме підтримку України, і протягом наступних місяців, поки Байден залишається президентом, будуть узгоджуватись нові пакети підтримки України. Силовий тиск на Росію - це головний інструмент для тиску на Путіна і примусу його до здійснення миру», - зазначив експерт.

Він підкреслив, що військова допомога Україні має бути посиленою.

«Рівень підтримки, який є зараз, недостатній для завершення війни. Підтримку України потрібно зміцнити», - підсумував Фесенко.

Читайте також