У США сказали, що загрожує військовим КНДР в Україні

Зображення військових дій в Україні
Зображення військових дій в Україні

Американські військові заявили, що якщо північнокорейські солдати приймуть участь у війні проти України, то вони стануть законними цілями для Сил оборони.

Цю інформацію передав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі на брифінгу 23 жовтня.

За даними США, з початку жовтня Північна Корея перебросила близько 3000 своїх солдатів на схід Росії, які потрапили до різних військових навчальних майданчиків. Це відбулося через транспортування кораблями з порту Вонсан до Владивостока.

Кірбі підкреслив, що поки невідомо, чи будуть ці солдати участю в війні разом з російськими військами, але ймовірність такого сценарію хвилює США. Після навчань їх можуть направити на захід Росії та брати участь у боях проти українських військових.

"Якщо вони справді підуть воювати проти України, то вони будуть законними цілями для наших сил оборони. Українські військові будуть захищатися від північнокорейських солдатів так само, як вони захищаються від російських. Ймовірність поранених або загиблих військових з Північної Кореї, які воюють проти України, є реальною", - наголосив Кірбі.

Він також зазначив, що якщо північнокорейські солдати беруть участь у бойових діях, це свідчить про "російський розпач у війні проти України" і про активне військове співробітництво між Росією і Північною Кореєю.

Кірбі вважає, що Росія зазнає великих втрат на полі бою, але Президент Путін продовжує війну. Якщо Росія буде змушена залучити Північну Корею до війни, то це буде ознакою слабкості Кремля, а не його сили.

Деякі дні тому Білий дім підтвердив відправку 3000 військових з Північної Кореї до Росії.

Читайте також