У США в останній момент зупинено смертну кару: обставини

Зупинено смертну кару у США
Зупинено смертну кару у США

Страту чоловіка в Техасі зупинили у останній момент

В американському штаті Техас зупинили страту чоловіка під назвою Роберта Робертсона, про що повідомляє The Washington Post. Багато експертів висловили думку, що злочин, за який його засудили до смертельної ін'єкції, не можливо було вчинити.

Спочатку було заплановано стратити Роберта Робертсона 17 жовтня. Адвокати звернулися до Верховного суду Техасу з проханням про скасування виконання вироку, проте їх вимогу відхилили. Конгрес штату, однак, погодився продовжити розгляд справи. Але прокуратура оскаржила це рішення у Апеляційному суді, який дозволив виконувати вирок.

Кілька хвилин до страти, конгресмени від Демократичної та Республіканської партій подали власну апеляцію на розгляд. Суд відклав виконання вироку на чотири години, щоб розглянути клопотання. Нарешті, Верховний суд схвалив рішення про відкладення страти.

«Ми з нетерпінням чекаємо можливості вітати Роберта в Капітолі Техасу і, разом із 31 мільйоном техасців, дати йому можливість бути почутим», — заявили спільним повідомиленні співголови комітету палати представників Джо Муді та Джефф Ліч.

Нагадаємо, Роберта Робертсона звинувачують у вбивстві його дворічної доньки. У 2002 році медичний експерт встановив діагноз «синдром дитячого струсу і внутрішньомозковий вилив». Однак останнім часом наукове співтовариство почало сумніватися у самому існуванні такого синдрому. Більше 30 медичних та наукових експертів, підтримуючи адвокатів Робертсона, заявили, що злочин, з якого його звинувачують, було неможливо вчинити.

Читайте також