У США відреагували на погрози Трампа судом керівникам виборчкомів за "фальсифікації"

Судова реакція США на загрози Трампа виборчкам
Судова реакція США на загрози Трампа виборчкам

Виборчі адміністратори США та кампанія Камали Гарріс осудили загрози Дональда Трампа ув'язнити "корумпованих" членів виборчих комісій у разі його перемоги на виборах 5 листопада.

Згідно з даними Reuters, адміністратори та виборчий штаб Гарріс звинуватили Трампа у залякуванні та підбурюванні до насильства. Це сталося через його останній пост у соцмережі, в якому він загрожує притягнути до відповідальності керівників виборчих комісій за фальсифікацію результатів виборів.

У своєму пості Трамп запевнив, що буде переслідовувати юристів, політичних діячів, донорів, нелегальних виборців та корумпованих посадових осіб виборчих органів. Він наголосив, що таке правове становище до цих пір не бачили в США.

Трамп також повторив свої заяви про фальсифікацію результатів виборів 2020 року, що призвело до його поразки. Він також звинувачував керівників виборчих комісій у спільництві.

Такі висловлювання Трампа викликали обурення деяких адміністраторів виборчих комісій. Демократ Адріан Фонтес заявив, що це тиранія та може призвести до політичного насильства. Республіканець Сет Блустайн наголосив, що члени виборчих комісій будуть зосереджені на своїх обов'язках та готові до погроз насильства.

Представник кампанії Гарріс, Амман Мусса, назвав коментарі Трампа "екстремальними і ненормальними", а Джоселін Бенсон наполягла, що метою є гарантувати чесні та точні вибори.

Такі загрози Трампа можуть відлякати волонтерів від роботи на виборах, побоюється Мікелла Гафф, керівник виборчої кампанії в окрузі Сурі, штат Північна Кароліна.

Головні кандидати на президента США

Нагадаємо, що вибори президента США відбудуться 5 листопада. Основними кандидатами є Камала Гарріс від Демократичної партії та Дональд Трамп від Республіканської партії.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також