У США вважають майже неминучим ракетний удар Ірану по території Ізраїлю — ЗМІ

США та їхні союзники попереджають, що Іран може незабаром атакувати військові та урядові об'єкти Ізраїлю. Це може викликати подальше розширення конфлікту на Близькому Сході.

За інформацією видання Bloomberg, Іран може здійснити атаку за допомогою високоточних ракет. США надають допомогу Ізраїлю у плануванні та обміні розвідувальною інформацією. Ізраїль повідомив своїм союзникам, що очікує на цю атаку, перш ніж розпочати новий наземний наступ на ХАМАС у Газі.

Зазначається, що Іран погрожує відповісти відразу з метою помсти за атаку на дипломатичний комплекс у Сирії, внаслідок якої загинули високопоставлені іранські військові. Сам Ізраїль не підтвердив свою причетність до атаки.

За даними розвідки США і Заходу, атака з боку Ірану та його проксіможе статися не лише на півночі Ізраїлю поруч зі зосередженням "Хезболли".

Ізраїльські офіційні особи погоджуються з думкою союзників і погрожують Ірану, що на будь-який удар по їх території буде відповідь.

За повідомленнями видання, іноземні дипломатичні місії вже готуються до можливих ударів та розробляють плани евакуації. Однак урядове джерело стверджує, що воно не знає про негайну евакуацію дипломатів.

Адміністрація президента США Джо Байдена також заявила, що підтримає Ізраїль у разі нападу з боку Ірану або його проксі.

"Як я сказав прем'єр-міністру Нетаньяху, наше зобов'язання забезпечити безпеку Ізраїлю від погроз з боку Ірану та його проксі є непохитним", - заявив він.

Поки неясно, чи призведе потенційна атака Ірану та його союзників до ширшого та тривалішого конфлікту, чи вдасться його стримати.

Джерело: Фокус