У США знову заявили про допомогу Китаю Росії: що цього разу

Китай надає військову допомогу Україні та Росії

За даними американських чиновників, Китай надає підтримку Україні та Росії шляхом постачання обладнання, технологій та космічних знімків.

Китай, незважаючи на відсутність прямої летальної допомоги, експортує обладнання, технології та ділиться космічними знімками для підтримки посилення військової діяльності в Україні та розвитку військової промисловості.

Ця інформація була оприлюднена Reuters з посиланням на американських чиновників, які хотіли залишитися анонімними.

Співпраця Китаю та Росії дозволяє останній значно посилити свою обороноздатність до 2022 року, перевершуючи очікування Заходу.

Китай постачає Росії необхідні компоненти для розвитку російської військової промисловості.

За даними американських чиновників, Росія, ймовірно, використала імпортовані верстати з Китаю для збільшення виробництва балістичних ракет.

Один з найбільших китайських виробників верстатів, Dalian Machine Tool Group, був вказаний серед постачальників до Росії.

Більшість російського імпорту мікроелектроніки використовується для виробництва ракет, танків і літаків та надходить з Китаю.

Китайські компанії, такі як Wuhan Global Sensor Technology Co, Wuhan Tongsheng Technology Co Ltd та Hikvision, надають оптичні компоненти для російських танків та бронетехніки.

Також Росія отримує військову оптику для танків та бронетехніки від китайських фірм iRay Technology та Північнокитайського науково-дослідного інституту електрооптики.

Американські чиновники заявили, що Китай постачає Росії двигуни для безпілотників, турбореактивні двигуни для крилатих ракет, а також співпрацює з російськими підприємствами в галузі спільного виробництва безпілотних літальних апаратів на території Росії.

Також Китай, ймовірно, надає Росії нітроцелюлозу для виробництва палива для зброї, що прискорює розширення виробничих можливостей Росії.

Американські чиновники також наголосили на тому, що Китай допомагає Росії в розвитку її космічних можливостей, включаючи супутники, які потім використовуються на території України, збільшуючи загрозу Росії в Європі.

Президент США Джо Байден обговорював цю тему з президентом Китаю Сі Цзіньпіном у нещодавній телефонній розмові.

Ця тема також обговорюється союзниками США в Європі та по всьому світу

Китай вважає, що він має право на нормальну співпрацю з Росією та закликає не перекладати на нього провину за "кризу в Україні".