У США кінофестиваль Sundance пройде в онлайн-режимі через коронавірус

Американський фестиваль незалежного кіно Sundance Film Festival прийнято проводити у 2022 році в режимі онлайн через поширення штаму коронавірусу Омікрон.

Продюсери фестивалю планували організувати захід у гібридному форматі, чергуючи релізи із прес-конференціями у павільйонах розважального центру міста Парк-Сіті штату Юта у США. Проте через небезпеку поширення штаму Омікрон усі секції фестивалю проходитимуть виключно онлайн.

«Ми не вважаємо, що можна безпечно зібрати в одному місці тисячі акторів, глядачів, співробітників, волонтерів та партнерів з усього світу на одинадцять днів фестивалю», – заявили продюсери.

Як і було заплановано, Санденс розпочнеться 20 січня 2022 року. Організатори анонсували показ нових фільмів, XR-робіт, інтерв'ю з акторами, а також інноваційну глобальну доступну соціальну платформу та галерейний простір.

Організатором кінофестивалю є некомерційна організація «Інститут Санденса», заснована у 1981 році легендарним голлівудським актором Робертом Редфордом та групою його однодумців. Кінофестиваль названий на честь персонажа, якого зіграв Редфорд у фільмі «Буч Кессіді та Санденс Кід».