У США виявили «корабель-привид», що затонув 343 роки потому

Згідно з легендою, американське вантажне судно «Гріффін», що зникло в 1679 році, перетворилося на корабель-привид, а пісні матросів все ще можна чути на Великих озерах вночі при місячному сяйві. Пропажа стала однією з найбільш обговорюваних та загадкових подій Америки. Ходили чутки, що «Гріффін» прокляли місцеві індійці, пограбовані європейськими завойовниками континенту.

Дослідники та шукачі скарбів з усього світу довгі роки намагалися розкрити таємницю «Гріффіна». Перших цікавили деталі та хроніки події, других – скарби у трюмі судна.

Уламки корабля несподівано були виявлені в одному з глибоководних водосховищ, що входить до басейну американських Великих озер.

Американське подружжя-дослідники Стів та Кеті Ліберти переконані, що останки корабля, виявлені у 2018 році, є таємничим «Гріффіном». За допомогою комп’ютерних векторних програм вченим вдалося відтворити за знайденими уламками те саме судно.

Фрагменти корабля, що збереглися до наших днів, свідчать про те, що найбільш ймовірна версія його загибелі полягає в тому, що він потрапив у шторм і затонув разом з вантажем.

У перерахунку не сьогоднішні гроші, вантаж, який перевозив «Гріффін», оцінюється у 869 тис. доларів. Бушприт корабля відламався і затонув на відстані кількох кілометрів від решти. Об’єкт узято під контроль відповідних органів, доступ до нього обмежений.