У Судані збили вантажний літак із росіянами на борту: відео

Вантажний літак після збиття
Вантажний літак після збиття

Трагічний інцидент в Судані: збито вантажний літак з росіянами на борту

21 жовтня 2024 року в Судані сталася страшна подія - було збито вантажний літак Іл-76, на якому, мабуть, перебували громадяни Росії.

За даними порталу Sudanwarmonitor, який стежить за військовою ситуацією в країні, літак був збитий в районі Малха в Північному Дарфурі.

Відповідальність за цей інцидент взяли на себе сепаратисти з "Сил швидкого реагування" (RSF). Згодом стало відомо, що на борту літака перебували зброя та найманці з ПВК "Вагнер", які підтримують повстанців.

Посольство РФ у Судані підтвердило аварію, відзначивши, що ситуацію ускладнює те, що зона падіння належить до охопленої бойовими діями Дарфуру. Дипломатичний відділ знаходиться на зв'язку з суданським урядом для встановлення причин інциденту.

За даними, серед екіпажу були громадяни Росії та Киргизстану. Точна кількість постраждалих та загиблих наразі невідома, але зазвичай у складі екіпажу Іл-76 перебуває 5 осіб. Відомо, що одним із загиблих є головний інженер компанії Airline Transport Incorparation FZC Віктор Гранов.

За попередніми даними, літак було збито з ПЗРК. Сепаратисти RSF помилили його з американським бомбардувальником ВПС США.

Читайте також