У Тбілісі поновилися протести проти законопроєкту про «іноагентів»

У Тбілісі, столиці Грузії, відбувається акція протесту проти законопроєкту про "іноземних агентів", який правляча партія "Грузинська мрія" внесла до парламенту. Про це повідомляє SOVA.

Акція "Ні - російському закону" проходить перед будівлею парламенту Грузії. У мітингу беруть участь громадянські активісти, політики та звичайні громадяни. Учасники демонстрації вимагають відкликати проєкт закону "про агентів іноземного впливу".

"Я думаю, що грузинський народ та молодь не повинні зупинятися і виступати проти цього закону, це в наших силах. Якщо люди вийдуть, буде результат, якщо люди не вийдуть, результату не буде - вони отримають своє", - заявив в інтерв'ю телекомпанії TV Pirveli один із учасників мітингу Гія Каландадзе, дідусь затриманого на березневих мітингах Лазаря Григоріадіса.

За словами представника громадського руху "Джіуті" Георгія Меладзе, на сьогоднішньому мітингу буде розроблено план боротьби проти російського закону.

Нагадаємо, 3 квітня партія "Грузинська мрія", яка править у Грузії, повторно внесла до парламенту законопроект про "іноагентів".

У березні 2023 року законопроект про "іноагентів" вже вносили на розгляд до парламенту Грузії. Тоді депутати ухвалили його у першому читанні, що спричинило масові протести. Акції біля парламенту в Тбілісі переросли в зіткнення з поліцією. Протестувальників підтримала президентка Грузії Саломе Зурабішвілі. Незабаром законопроект був відкликаний з парламенту.

У заяві грузинської влади було сказано, що документ привів до розбіжностей у суспільстві. "Машина брехні" змогла подати законопроєкту у негативному світлі та введити в оману певну частину населення. Законопроекту було приклеєно помилковий ярлик "російського закону", а його прийняття у першому читанні було представлено в очах частини громадськості як відхід від європейського курсу", - заявили вони.

У правлячій партії не приховують, що законопроект стосується критично налаштованих ЗМІ, які отримують гранти з країн ЄС та США.

Читайте також:

  • Росія визнала: мріє, щоб Грузія продавила скандальний законопроєкт про "іноагентів"
  • Про грузинські протести. Короткі висновки