У тендерному скандалі на 2 млрд – крутий поворот. Будівництвом військового цвинтаря займеться німець

Крутий поворот у тендерному скандалі
Крутий поворот у тендерному скандалі

Власник і керівник ТОВ "Акам" Олексій Міхєєв спростував інформацію про причетність до своєї фірми Вадима Єрмолаєва, фірма якого входить до консорціуму "Білдінг Юа", що будуватиме Національне військове меморіальне кладовище. Цю інформацію він надав на пресконференції з керівництвом Міністерства ветеранів, повідомляє "Главком".

"У нашій компанії немає стосунків з Вадимом Єрмолаєвим з 2023 року. Я є засновником компанії і не маю жодного впливу від цього чоловіка", - запевнив Олексій Міхєєв.

На полярні питання журналістів про термін розриву зв'язків з Єрмолаєвим в 2023 році, керівник "Акам" зауважив: "Не пам'ятаю, десь восени...".

Президент Володимир Зеленський введе рішення Ради нацбезпеки і оборони на персональні санкції до Єрмолаєва на 10 років у грудні 2023 року. Глава держави оновив санкції проти Вадима Єрмолаєва в червні 2024 року. Ці санкції були застосовані через його зв'язки з підприємствами, які працювали в Криму та Бердянську і сплачували податки в російський бюджет.

Згідно з аналітичною системою Youcontrol, засновниками ТОВ "Акам" є Олексій Міхєєв та АТ "Технології". До 8 серпня 2024 року донька Вадима Єрмолаєва Софія Кононенко володіла інвестфондом, а з 9 серпня став власником німець Євген Штейнберг.

Також Вадим Єрмолаєв 21 червня 2024 року відмовився від власності акціонерного товариства "Технології". Його замінила Софія Кононенко, а зараз німець став новим власником.

Національне військове меморіальне кладовище уклало договір з консорціумом "Білдінг Юа" на будівництво на Київщині. Вартість будівництва становить 1,75 млрд грн і менша за очікувану ціну. Це проект I черги, який розбито на два пускові комплекси. Перший починається у серпні 2024 року і закінчується до кінця грудня 2024 року. Другий розпочнеться паралельно з першим і має завершитися до 31 грудня 2025 року.

У релізі замовника зазначається, що будівництво включає інженерні мережі, автостоянки, дороги, поховання, монументи, адміністративну будівлю, будинок трауру та інші об'єкти, необхідні для функціонування проекту. Перші поховання на меморіальному кладовищі з'являться цієї осені.

На протязі року на будівництво цвинтаря виділили 407 млн грн, а наступного року виділено ще 1,35 млрд грн.

Тендер на будівництво військового кладовища виграв консорціум "Білдінг Юа", який був єдиним учасником. Засновниками консорціуму стали три підприємства: "Євроелітбуд" (Одеса), "Акам" (Дніпро) і ПАТ "Броварське шляхово-будівельне управління №50" (Київська область).

Читайте також