У в'язниці Бангкока знайшовся альпініст із України, який вважався мертвим: МЗС повідомило деталі

Українця, якого тримали в міграційному закладі Таїланду, звільнили і забезпечили повернення українськими документами та авіаквитком

Українські дипломати в Бангкоку займалися справою українського громадянина, який перебував у міграційному закладі Таїланду протягом двох років. Георгій Сутурін, російський музикант і мандрівник, разом з іншими членів групи Бі-2 був триманий у в'язниці в Таїланді. Українське посольство в Бангкоку надало їм допомогу з отриманням необхідних документів і оплати авіаквитків. Протягом цього часу українські консули підтримували зв'язок з громадянином і надавали йому необхідні роз'яснення щодо повернення до України.

Сутурін спочатку планував залишитися в Таїланді, проте вирішив повернутися на Батьківщину. За допомогою українського посольства, йому були оформлені необхідні українські проїздні документи та обговорена оплата авіаквитка. Дипломати також забезпечили його медичним оглядом, стан його здоров'я задовільний, а він має все необхідне для перебування в Таїланді.

Георгій Сутурін родом з України і проживав у Таїланді без паспортних документів протягом двох років. Раніше його друзі вважали його померлим, але виявилося, що він живий і перебував у міграційному закладі Таїланду. Наразі він повертається додому, однак залишається невідомим, за що саме його затримали.

«У цій в'язниці для мігрантів досі сидить людина з України - Георгій Сутурін. Він сидить уже три роки - за ці три роки ніхто з українського консульства до нього так і не прийшов. Людині 58 років, за ці три роки вона втратила зв'язок зі своїм сином», - повідомив Сергій Федірко, товариш Георгія Сутуріна.