У Великій Британії з'явився пам'ятник королеві Єлизаветі ІІ (фото)

У Великій Британії відкрили перший пам'ятник покійній королеві Єлизаветі II. За повідомленням BBC, бронзовий монумент заввишки 2,1 метра був встановлений на честь дня народження королеви 21 квітня. Статую створив скульптор Гайвел Пратлі на кошти, отримані від пожертвувань. На постаменті поруч з нею розмістили її улюблених собак - коргі. Пам'ятник коштував 125 000 фунтів стерлінгів і був створений на замовлення Сари Фернесс, лорда-лейтенанта Ратленда. Скульптор сподівається, що це місце стане популярним серед туристів, які захочуть зробити селфі з пам'ятником Єлизавети.

Згідно з офіційним свідоцтвом, опублікованим управлінням документів Шотландії, королева Великобританії Єлизавета II померла через природні причини. Смерть королеви зареєстрована 16 вересня в окрузі Абердіншир у Шотландії. Її причиною був "поважний вік".

Хронологія смерті королеви

Королева Єлизавета II померла 8 вересня. Букінгемський палац опублікував заяву, в якій повідомив, що стан її здоров'я раптово погіршився. Діти та онуки поспішили до резиденції Балморал, де королева перебувала в останні місяці. Вона померла в присутності принца Чарльза та принцеси Анни. Єлизавета II померла у віці 96 років, ставши найстарішим і найдовше правлячим монархом у історії Великобританії.

Після смерті Єлизавети II престол перейшов до її старшого сина Чарльза. Церемонія державного похорону відбулася у Вестмінстерському абатстві 19 вересня.