У "Великій сімці" анонсують історичне рішення щодо України

Довгострокові гарантії безпеки для України мають оголосити країни "Великої сімки".

Ці рішення називають кроком до завершення нинішньої фази війни. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу уряду Великої Британії.

Рішення уже вважають історичним, воно підготовлене та майже узгоджене. А підписати документ мають у Вільнюсі на полях саміту НАТО.

За словами прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, декларація, яку підпишуть усі члени G7, визначить формат підтримки для України з боку союзників у наступні роки з метою завершити війну.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Метою зобов'язань також буде "побудова України, яка може захистити свою територіальну цілісність зараз та у майбутньому".

Після підписання декларації партнери анонсують ще більше безпекової допомоги, що включатиме у тому числі більш об'ємний і швидкий обмін розвіданими та підтримку для боротьби з кібератаками і гібридними загрозами, розширення навчальних програм для українських військових, розвиток промислової бази України.

"Не можна ще раз допустити повторення того, що сталося в Україні, і ця декларація підтверджує нашу готовність подбати, що Україна надалі не залишиться вразливою перед новими варварськими діями Росії. Підтримка руху України на шляху до НАТО у поєднані з формальними, багатосторонніми та двосторонніми угодами і величезною підтримкою країн-членів НАТО стане потужним сигналом для президента Путіна і поверне мир у Європу", сказав Сунак.

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що досягнутого на саміті НАТО рішення щодо України недостатньо. Однак, за його словами, є сподівання, що українці зможуть доєднатися до Альянсу за кілька років.