У Військово-морських силах розкрили масштаби мінування Чорного моря

Вибухи на Чорному морі загрожують безпеці
Вибухи на Чорному морі загрожують безпеці

У Чорному морі неможливо точно визначити кількість мін, проте їхньої кількості можуть бути близько 400 вибухових пристроїв, повідомив речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

За його словами, щоб отримати більш точні дані, потрібно здійснити повноцінний моніторинг з використанням відповідних ресурсів. Оскільки міни дрейфують, не можна оцінити точно ту територію, яка є небезпечною. Таким чином, оцінити щільність мінування стає практично неможливо.

За словами Плетенчука, проблема мінування Чорного моря виходить за межі актуального конфлікту. Він пояснив, що недавно на узбережжі Одеської області була виявлена мина з часів Другої світової війни.

Речник ВМС підкреслив, що наслідки цієї війни будуть відчувати не тільки наші діти, а й наші онуки.

Він також зазначив, що країни Чорноморського регіону, такі як Туреччина, Румунія та Болгарія, займаються розмінуванням акваторії, але вони проводять ці операції за межами української акваторії і тому коментувати їхні дії не варто.

За словами речника, безпека морського судноплавства є дуже важливою для економіки регіону, оскільки море є головним транспортним шляхом для всіх морських держав, включаючи Україну.

7 липня у День Військово-Морських сил України президент Володимир Зеленський висловив привітання українським захисникам та підкреслив героїчну роль української морської піхоти у захисті українського моря від російського флоту.

Читайте також