У Yasno розповіли, чому деякі кияни сидять без світла понад 7 годин

У Yasno розповіли, чому деякі кияни сидять без світла понад 7 годин

Гендиректор Yasno розповів про ситуацію з відключенням світла в Києві

Сергій Коваленко, генеральний директор енергетичної компанії Yasno, повідомив про те, що вчора, за командою Укренерго ОСР, були відключені три групи споживачів одночасно, у тому числі і "чорні" та "сірі" зони. За статистикою, були відключені майже 38 000 багатоквартирних та приватних будинків.

"Середня відсутність світла становила 9 годин 42 хвилини за добу. Середній час між включеннями становив 3 години 28 хвилин, а максимальний - 6 годин 50 хвилин. Якщо у вас було більше 7 годин без світла, то треба писати заявку в мережі. Ймовірно, це аварія", - пояснює Коваленко.

Коваленко наголошує на проблемі розподілу обмежень. Він стверджує, що існує два рівні справедливості: між регіонами/областями та всередині регіонів.

"Кожен регіон повинен розділити кінцевих споживачів на 6 груп/черг, де в кожній групі буде однакове споживання. За таким розподілом Укренерго відключатиме 1, 2 або 3 групи/черги на підставі інформації про споживання кожної групи в регіонах", - роз'яснює Коваленко.

Однак, гендиректор зазначає проблеми, з якими стикаються місцеві ОСР під час виконання команд відключення. Це включає несправності автоматики, зношене обладнання та складнощі з балансуванням всередині груп через зміни у споживанні.

"Ми аналізуємо, як гравці виконують свої обов'язки, і намагаємось зробити все краще для наших клієнтів", - підсумовує Сергій Коваленко.

На завтра також заплановані графіки відключень на цілий день.

Читайте також: