У Запоріжжі пройшла акція на підтримку полонених

У Запоріжжі пройшла акція на підтримку полонених

У Запоріжжі відбулася акція-перформанс під назвою "Не мовчи, полон вбиває", в якій взяли участь близько ста осіб для підтримки військовополонених осіб. Цю інформацію поширив Укрінформ.

Організаторка акції, Стела Орел, зазначила, що герої "Азовсталі" вже третій рік знаходяться у полоні через рішення держави. Вона також закликала всіх не мовчати про полонених і нагадати державі про них, показавши світу, що ми підтримуємо героїв "Азовсталі". "Не мовчіть, кричіть на весь світ!", - наголосила Стела Орел.

Полонений кричить, весь світ мовчить, "Не мовчи, полон вбиває!"

Родичі полонених заявили, що ворог неохоче включає бійців "Азову", морських піхотинців та інших у списки на обмін та утримує людей у жахливих умовах.

Нагадаємо, що з початку березня 2022 року росіяни стратили не менше 61 українського військовополоненого, про підозри повідомили 4 оккупанти, є один вирок.

За даними Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, 31 травня було здійснено обмін і повернули 75 воїнів та цивільних осіб з російського полону до України. Загалом, звільнили вже 3210 українців. Більшість полонених були визволені з острова Зміїний, Маріуполя, Чорнобильської АЕС та інших напрямків.

Читайте також: