У затопленому Орську люди набирають воду з калюж (фото, відео)

У Орську жителі змушені набирати воду з калюж через відсутність водопостачання

У російському місті Орськ, яке вже два тижні потерпає від потопу через прорив дамби, відсутнє водопостачання. Тому жителі затопленого міста змушені набирати воду з калюж. Відповідні кадри опублікував Telegram-канал "7x7 - Горизонтальна Росія".

Водопостачання у місті відсутнє 12-й день, відколи почалося його затоплення після підняття рівня води в річці Урал та руйнування дамби, яка не витримала напору паводку.

Мешканці міста черпають воду з калюж або під час дощу вивішують із вікон відра. Добута таким чином вода використовується, як правило, для побутових та технічних потреб.

Вода зараз у Орську на вагу золота. Питну воду розвозять волонтери, за нею вишиковуються величезні черги. З крана вода тече з перебоями та брудна. Син, мабуть, через забудькуватість почистив зуби цією водою, підсумок - 40 температура і блювання 3 дні, було отруєння", - розповіла місцева мешканка Ганна.

Російське видання "Новые Известия" пише, що частина свердловин, з яких брали воду для централізованого постачання залишається підтопленою.

За словами мера міста Василя Козупиці, свердловини запустять у роботу, коли відступить паводок, оскільки у разі потрапляння паводкових вод у свердловини відбудеться зараження питної води.

До слова, як з'ясувалося, родина Василя Козупиці, мера міста Орська, затопленого через прорив дамби, купує елітне житло в Еміратах та хизується у соцмережах своїм виїздом з Росії.