УАФ затвердила експертну групу із забезпечення гендерної рівності у футболі

Українська асоціація футболу створила Експертну групу із забезпечення гендерної рівності у футболі

Українська асоціація футболу створила Експертну групу, щоб забезпечити рівність прав і можливостей жінок і чоловіків у світі футболу. Про це йдеться на сайті УАФ.

Група має кілька завдань, серед яких актуалізація проблеми та боротьба з гендерними стереотипами, реагування на випадки сексизму та гендерно зумовленого насильства, а також міжнародна співпраця для отримання вдалого досвіду.

«Це означає, що жінки мають рівні можливості грати професійний футбол, без будь-яких упереджень. Вони також можуть обрати кар'єру менеджерки футбольної організації, тренерки, арбітрині, лікарки тощо, та брати участь у прийнятті рішень», - заявили в асоціації.

У складі групи, координаторкою якої є Єлизавета Степанюк, увійшли Павло Бойчук, Ігор Грищенко, а також керівники і керівниці ключових відділів УАФ.

Син Андрія Шевченка викликаний до юнацької збірної України

Син Андрія Шевченка отримав українське громадянство і може представляти збірну України. Він потрапив до складу команди на матчі відбору на Євро-2024. Також Андрій Шевченко поговорив про бюджет Української асоціації футболу.

За словами Шевченка, після аудиту стане зрозуміло, чому виник дефіцит бюджету УАФ.

Додаткові новини

Футбольні арбітри в Україні будуть проходити перевірку на поліграфі

Андрій Шевченко очолив Українську асоціацію футболу