"Уявлення про силу на Близькому Сході – якщо не дав відповіді, ти слабкий і тебе можна далі бити" - близькосхідний експерт

На Близькому Сході існує принцип відповідати силою на агресію, щоб запобігти подальшим нападам. Про це розповів заступник директора Центру близькосхідних досліджень, Сергій Данилов, у інтерв'ю для Gazeta.ua.

Багато ізраїльтян вимагають швидкого покарання для ХАМАСу, оскільки вони вважають, що неодповідь на агресію слабкістю і спонукає до подальших нападів. Повідомляється, що іранські сили та його союзники, протягом перших двох тижнів після 7 жовтня, сигналізували про слабкість Ізраїлю, вказуючи на можливість продовження атак. Це значно стимулювало ізраїльське військове керівництво до показної і сильної відповіді.

Вже понад двадцять днів триває конфлікт між Ізраїлем та терористичною групою ХАМАС в Секторі Газа. Це створює ризик розповсюдження війни на сусідні регіони, такі як Сирія, Ліван і інші країни Близького Сходу. Уже були випадки обстрілів Ізраїлю з боку Ємену та Сирії.