Головна

Убивство 17-річного українського баскетболіста у Німеччині: нападника затримано

Українська баскетбольна команда в жалобі

МЗС України контролює розслідування вбивства українського баскетболіста в Німеччині

Міністерство закордонних справ України взяло на себе особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста в Німеччині. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

“Генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен. Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності”, - заявив Ніколенко.

За наявною інформацією, поліція вже затримала нападника. Здійснюються слідчі дії.

Українцям надають медичну допомогу після нападу в Німеччині

“Консульська установа також контролює лікування іншого постраждалого українця. Йому надається необхідна медична допомога в лікарні Ессена. Стан нашого громадянина стабільний, загроз життю немає”, - додав речник МЗС.

17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова, який виступав за молодіжну збірну, вбили в Німеччині. Повідомляється, що невідомі з ножами напали на Єрмакова та його друга Артема Козаченка в Дюссельдорфі. Є свідки цього злочину. Єрмаков раніше грав у командах “Тейваз” та “5T.EAM-ДЮСШ-12” (2006 р.н.) і виступав у складі юнацької збірної України (U-16) на чемпіонаті Європи 2022 року у Болгарії.

Українець помер у Польщі після затримання поліцією

У польському місті Вроцлав після затримання поліцією помер 25-річний громадянин України. За даними ЗМІ, польські поліцейські використали неприпустиму фізичну силу під час затримання, що призвело до смерті чоловіка.

Читайте також: