Убивство маленької українки в Німеччині: батько дівчинки повідомив нові подробиці

Убивство маленької українки в Німеччині: батько дівчинки повідомив нові подробиці

У Дебельні відбулась акція пам'яті 9-річної Валерії

У п'ятницю ввечері практично кожен десятий мешканець Дебельна зібрався на центральній площі Обермаркту, щоб вшанувати пам'ять 9-річної Валерії, яка знайшла притулок від війни в Німеччині, але була жорстоко вбита дорогою до школи. Про це повідомляє Bild.

«Зі сцени виступив бургомістр Свен Лібхаузер. Люди принесли квіти, свічки та м'які іграшки, а потім запустили в небо повітряні кулі», - йдеться в повідомленні.

Батько дівчинки Роман, який воює на фронті в Україні, заявив журналістам, що має намір приїхати до Німеччини за тілом, щоб поховати дочку на батьківщині.

«Я хочу забрати доньку додому та поховати її тут, в Україні. Я не залишу її там», - наголосив чоловік.

Нагадаємо, 9-річна Валерія зникла 3 червня дорогою до школи. Через тиждень її тіло зі слідами насильницької смерті знайшли у лісі. У п'ятницю, 14 червня, у Празі було затримано підозрюваного у вбивстві дитини 36-річного громадянина Молдови. Відомо, що раніше у нього були стосунки із матір'ю Валерії.

У Німеччині протягом тижня розшукували зниклу дев'ятирічну українку, яка вийшла до школи о 6:50 ранку 3 червня, але не з'явилась на заняттях. За допомогою камер відеоспостереження правоохоронці виявили, що дитина не скористалась автобусом для поїздки в школу.

Читайте також: