Учасниця Євробачення від Ізраїлю Еден Голан потрапила до бази «Миротворця»

Євробачення 2024: переможцями стали представники Швейцарії Nemo

У шведському Мальме відбувся фінал пісенного конкурсу Євробачення 2024 року. Головну перемогу здобули учасники з Швейцарії гурт Nemo з піснею "The Code". "Срібло" отримала Хорватія - Baby Lasagna з треком "Rim Tim Tagi Dimі", а третє місце зайняли українські виконавці Alyona Alyona та Jerry Heil з піснею "Teresa & Maria".

Співачка Еден Голан з Ізраїлю потрапила до бази сайту "Миротворець"

Не обійшлося без скандалів на Євробаченні-2024. Співачку Еден Голан, представницю Ізраїлю, звинувачують у підтримці окупаційної влади Росії. Вона потрапила до бази сайту "Миротворець", який викриває "агресорів" українського суверенітету. За даними українських єврофанів, Еден Голан порушила закон про незаконний перетин кордону та займалася комерційною діяльністю в окупованому Росією Криму.

Слід зазначити, що після російського вторгнення в Україну співачка разом із батьками виїхала до Ізраїлю.

Скандальна історія пісні співачки Еден Голан

Представниця Ізраїлю на Євробаченні-2024 Еден Голан виступила у другому півфіналі з піснею "Нurricane", яка мала проблематичне минуле. Первинний варіант цієї композиції називався "October Rain" і згадував напад ХАМАСу на Ізраїль. Журі не допустило цю пісню до національного відбору, вважаючи її політизованою. Співачка переробила пісню в останній момент і представила її під назвою "Нurricane" зі зміненими словами, але з тією самою музикою.