Удар по арсеналу у Торопці: скільки боєприпасів втратила Росія

Удар по арсеналу у Торопці: втрати Росії
Удар по арсеналу у Торопці: втрати Росії

Росія втратила запаси боєприпасів через атаку українських безпілотників

Голова центру військової розвідки Естонії полковник Антс Ківіселг повідомив, що Росія втратила запас боєприпасів, розрахований на два, три місяці, через атаку українських безпілотників по військовому складу у Торопці.

«30 тис. тонн вибухонебезпечних боєприпасів підірвано, тобто 750 тис. снарядів. Якщо взяти середню бойову швидкість, то Російська Федерація випускає 10 тис. пострілів на тиждень. Тож це запас боєприпасів на два-три місяці. У результаті цієї атаки Росія втратила боєприпаси, і ми побачимо вплив цих втрат на фронті найближчими тижнями», – зазначено у заяві.

Нічого не нагадує, що вночі 18 вересня в місті Торопець Тверської області сталася серія потужних вибухів. За попередньою інформацією, дрони атакували склад з боєприпасами, що спричинило масштабні пожежі. Вибухова Хвиля була настільки потужна, що споруди у навколишніх населених пунктах зазнали значних пошкоджень. 

Раніше в мережі були опубліковані супутникові знімки Торопця після обстрілу. На знімках видно пожежі і значне задимлення. 

Експерти вважають, що такі атаки на російські склади боєприпасів та ракет послаблять логістику і наступальний потенціал противника. 

Читайте також