Удар по базі США в Йорданії: Байден ухвалив план відповіді

Президент США Джо Байден вирішив, як Сполучені Штати відповідатимуть на атаку безпілотника в Йорданії, в результаті якої загинули американські військовослужбовці. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що Байден не конкретизував дії в зв'язку з цим нападом. Він лише повідомив, що рішення було прийнято після консультацій з головними радниками Білого дому. Речник Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі зазначив, що Сполучені Штати мають багатопрофільний сценарій відповіді на цей напад.

«Це справедливо для вас очікувати, що ми відповімо належним чином. І дуже можливо, що ви побачите тут багаторівневий підхід, не просто одну дію, а по суті кілька дій», – сказав він.

У той же час Байден заявив, що Сполученим Штатам не потрібна широка війна на Близькому Сході, зокрема в Іраку.

Відповідаючи на запитання про те, чи несе відповідальність Іран за напад на американських військових, Байден додав: «Я вважаю… їх відповідальними в тому сенсі, що вони постачають зброю» тим, хто здійснив напади.

Нагадаємо, у ніч на 28 січня 2024 року американська військова база Tower 22, розташована на перетині ліній державних кордонів Йорданії, Сирії та Іраку, зазнала удару безпілотним апаратом. Внаслідок цього загинули троє осіб, десятки військових отримали поранення.

Міністерство оборони США оприлюднило імена та військові ранги трьох загиблих та повідомило про поранення понад 40 бійців унаслідок атаки БПЛА, до якої причетне угруповання «Катаїб Хезболла».