Удар по Курську. Українці влаштували РЕБ-революцію

Удар по Курську. Українці влаштували РЕБ-революцію
Удар по Курську. Українці влаштували РЕБ-революцію
Збройні сили України в Курській області РФ впровадили нову стратегію використання дронів і радіоелектронної боротьби. Це стало ключовим фактором успіху наступальної операції. Про це повідомляє Forbes.

За даними видання, українські сили застосували тактику, яка раніше була відпрацьована в Харкові, але в меншому масштабі.

Спочатку ЗСУ знищили системи розвідки російських безпілотників літакового типу, що фактично позбавило командиру можливості бачити ситуацію на фронті. Це, ймовірно, стало можливим завдяки новим FPV-перехоплювачам, які були інтегровані з радарами ППО.

Далі українські сили під прикриттям тимчасового відключення спостереження на передову висунули постановники перешкод ближньої дії. Вони були налаштовані на основі інформації, отриманої з розвідки радіоелектронної боротьби.

Російське джерело зазначило, що Україна розробила стратегію покрокового просування своїх колон під власним РЕБом: "Відмінно при цьому розуміючи, що наших дронів на напрямі, в принципі, буде мало".

"По-друге, він зробив те, що ми лише планували. Закрив всі діапазони керування, залишивши лише одну дві частоти для своїх дронів. Все невелике повітря у противника було спущено на частоту, проти якої ми не маємо масових РЕБ станцій", - пояснює РФ.

Міністерство оборони РФ вже не заперечує, що бої у Курській області РФ дійшли до міста Суджа.

Наступним кроком українських сил було наведення численних роїв ударних FPV-дронів, які безперервно літали над полем бою.

Зазначається, що російські війська в Курській області не мали сучасного обладнання для радіоелектронної боротьби, тому спочатку не змогли використовувати дрони для розвідки, коригування вогню або атак на техніку та особовий склад ЗСУ.

Росіяни були поставлені перед вибором: або сидіти зі зв'язком, але ловити руками, або закриватися від дронів, але сидіти без зв'язку. Ця стратегія і забезпечила ворогові успіх на першому етапі вторгнення, посіявши хаос у російському зв'язку та управлінні.

Наразі бойові дії між ЗСУ і російськими військами тривають «за кілька десятків кілометрів» від Курчатова, де розташована Курська атомна електростанція. Українські сили взяли населені пункти Козачія Локня, Мирний, Круглик і Бондарівка. На півдні українські з'єднання увійшли в Мартинівку і зв'язали там війська в бою. Одночасно відбуваються бої при вході в Коренево, а також робляться спроби зайняти Ольгівку з Крем'яним.

Є інформація, що окремі підрозділи ЗСУ перебувають приблизно за 30 км від Курчатова, де розташована Курська атомна електростанція. Проблемою в організації оборони на Курському напрямку залишається роздробленість підрозділів та відсутність належної кількості сил.

Також відбулась оперативна нарада з постійними членами Радбезу, яку провів російський диктатор Володимир Путін.

Читайте також