Удар по об'єктах «Нафтогазу»: ракета пошкодила інфраструктуру підземного сховища

Росія атакувала енергетичну інфраструктуру України

Окупаційна армія Росії вранці 24 березня атакувала енергетичну інфраструктуру України, зокрема об'єкти Групи "Нафтогаз". Інфраструктура підземного сховища газу була пошкоджена після атаки російської ракети, повідомив очільник НАК Олексій Чернишов.

"Атака не вплине на постачання газу українським споживачам. Всі послуги зберігання та бронювання потужностей продовжують виконуватися, ситуація під контролем", - зазначив Чернишов.

За його словами, роботи з ліквідації наслідків атаки вже тривають, а пошкоджена інфраструктура буде відновлена, оскільки є достатньо резервних потужностей.

Атаки на інші регіони України

У ніч на 24 березня окупанти атакували Львівщину ракетами і дронами, пошкодивши об'єкти критичної інфраструктури та припортову інфраструктуру на Одещині.

Крім того, були зафіксовані падіння уламків рядом районів Києва і пожежа на об'єкті критичної інфраструктури. Також ракетна атака на Київщину призвела до відключення світла у сотень будинків.

Уночі російські війська атакували Дніпропетровську область безпілотниками, що спричинило падіння уламків ворожих цілей і відключення тепла в тисячах житлових будинків, лікарнях і навчальних закладах.

Загалом, російська ракета також залетіла на територію Польщі під час атаки на Україну.