Удар по «Охматдиту»: ООН вагається, чи справді атака була спричинена влучанням ракети РФ

Охматдит у руїнах: російська ракета винна?
Охматдит у руїнах: російська ракета винна?

ООН заявляє про пряме влучання російської ракети в Охматдит

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл на пресбрифінгу в Женеві зазначила, що ймовірно російська ракета влучила в Охматдит. Згідно з аналізом відеоматеріалів та оцінкою, проведеною на місці події, російська дитяча лікарня, ймовірно, отримала пряме попадання і не постраждала від перехопленої протиповітряної системи, повідомляє Reuters.

За словами Белл, в центрі лікуються діти зі страшними хворобами, такими як рак і хвороби нирок, і на момент обстрілу там знаходилося близько 670 дітей і приблизно 1 тис. співробітників. Зараз це було в цілому персонал перемістив дітей до укриття вчора вранці, коли зазвучали сирени повітряної тривоги, що дозволило уникнути багатьом жертвам.

Також гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун висловила своє засудження атак: «Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари збройних сил Російської Федерації по містах України в понеділок вранці».

Нагадаємо, що вчора армія РФ обстріляла Київ ракетами. За даними мерії, в районі Дніпровського падіння уламків трапилося на медичний заклад.

Також масові атаки окупантів по Україні не могли залишитися непоміченими світовими ЗМІ. Шокуючі наслідки цих атак швидко стали темою гучних заголовків міжнародної преси. Особливо ж удивила громадськість атака на дитячу лікарню Охматдит в Києві. Головком провів добірку цитат, якими іноземна преса описує події в Україні.

Читайте також