Удари дронів по російській авіабазі «Кущевська»: британська розвідка оцінила наслідки

Унаслідок успішних ударів українських дронів по авіабазі “Кущевська”, можливість російській авіації завдавати удари по лінії фронту знизиться. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

За даними британської розвідки, авіабаза “Кущевська” розташована на ній низка російських літаків, в тому числі Су-34 та Су-35. Ці літаки щодня використовуються в ударних операціях проти українських позицій, активно використовуючи плануючі бомби. На відео з відкритих джерел видно, як кілька комплектів таких бомб були знищені на авіабазі.

Масштаб атаки на російську авіабазу

27 квітня СБУ повідомила про застосування дронів для ударів по авіабазі “Кущевська”, а також по Ільському та Слов'янському нафтопереробних заводах у Краснодарському краї. Російське військове відомство заявило, що збило 66 дронів, що свідчить про масштаб атаки.

Відповідно до британської розвідки, російські літаки з авіабази “Кущевська” та інших авіабаз зазвичай здійснюють від 100 до 150 вильотів на день, багато з них призначені для ударів по всій лінії фронту. Росія намагається прорватися виключно за рахунок вогневої потужності.

Міноборони Британії зазначили, що “здатність України завдати шкоди російській тактичній авіації, особливо використанню плануючих бомб, є ключем до більш широкої оборони лінії фронту. Цей успішний удар, ймовірно, призведе до подальшого розосередження російських літаків та перерозподілу засобів ППО для усунення прогалин”.

Очільник СБУ Василь Малюк заявив, що російські нафтопереробні заводи є законними цілями.