Удари по енергетиці: Зеленський сказав, чи можуть українці почати масово виїжджати за кордон узимку

Зеленський на пресконференції
Зеленський на пресконференції

Президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна вже відновила частину своєї енергетичної інфраструктури. Він зазначив, що країна працює над захистом своєї енергетичної системи від можливих ракетних ударів з боку Росії. Зеленський також відповів на питання щодо можливості масового виїзду населення з країни під час зими, заявивши, що це є вибір кожної людини.

"На початку війни багато хто виїхав. Близько 7 мільйонів людей. І ми дуже хотіли б, щоб вони повернулися. Проте для цього потрібно стабілізувати ситуацію або деокупувати територію...", - сказав Зеленський.

Також він зазначив, що Україна працює над зустрічами на рівні радників безпеки різних країн, на яких обговорюватимуться питання енергетичної безпеки.

У своєму виступі Зеленський також висловив сподівання, що ці зустрічі відбудуться влітку, але враховуючи перерву та відпустки політиків, організація цих зустрічей є складною задачею.

"Я вважаю, що якщо ми знайдемо тишу в небі та на морі, то людям не буде потрібно їхати з країни, і навпаки, багато людей повернуться", - зазначив Зеленський.

Президент також прокоментував умови справедливого світу, переговори з Росією, роль Китаю та вибори у США.

Читайте також