Удари по Росії будуть - президент Естонії

Естонія не має бути обмежена у передачі озброєння Україні

Президент Естонії Алар Каріс заявив, що не повинно бути обмежень на озброєння, яке союзники передають Україні. Він наголосив на тому, що подаючи підтримку, не повинні бути знищені об'єкти агресора. Заяву Каріса прозвучала на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським у Талліні.

Крім того, Каріс заявив, що Естонія підтримуватиме Україну на протязі тривання війни. Він наголосив, що ця війна не може бути прийнята як щось звичайне, вона потребує зусиль демократичного світу. Президент Естонії закликав до закінчення війни перемогою України.

Також, Каріс заявив, що Естонія надаватиме Україні 0,25% оборонного бюджету щорічно. Він також закликав інших країни надавати допомогу Україні і заявив про допомогу у 1,2 млрд до 2027 року.

Візит Зеленського до країн Балтії

Цього тижня президент України Володимир Зеленський відвідав країни Балтії. Вчора він перебував у Вільнюсі, столиці Литви, де провів зустрічі з лідерами країн Балтії. Зеленський обговорив з ними питання безпеки, інтеграції до ЄС і НАТО, співпраці в галузі РЕБ та дронів, а також подальшої координації підтримки Європи.

За інформацією президента Литви Гітанаса Наусєди, Литва передасть Україні боєприпаси і БТРи. Сьогодні Зеленський перебуває у Таллінні, столиці Естонії.