УЄФА дискваліфікувала арбітрів, які перед грою «Динамо» п'яними вкрали дорожній знак

Арбітри перед грою «Динамо» вкрали знак
Арбітри перед грою «Динамо» вкрали знак

Польських арбітрів Бартоша Франковського та Томаша Мусяла дискваліфікували УЄФА через їхню непристойну поведінку. Вони були затримані поліцією перед матчем між "Динамо" і "Рейнджерс" через крадіжку дорожнього знаку. Під час затримання у Франковського було виявлено 1,7 проміле алкоголю в крові, а у Мусяла - близько 1,8 проміле. Обох арбітрів відсторонили від гри "Динамо" і оштрафували. Згодом УЄФА звинуватила їх у порушенні правил гідної поведінки і заборонила брати участь у змаганнях до 2025 року.

Міністр спорту Франції Жіль Авру висловив обурення гомофобними висловлюваннями та поведінкою фанатів на стадіонах. Він закликав жорстко карати футбольні клуби за такі прояви. Авру наголосив, що гомофобія на стадіонах вже не може бути прийнятною і спорт має передавати цінності людяності, свободи, рівності і братерства. Він також попередив про можливі найсуворіші наслідки для клубів, чиї вболівальники проявлятимуть негідну поведінку.

Тренер збірної Австрії Ральф Рангнік виключив з команди трьох гравців через їхню участь у гомофобному скандуванні на матчі клубу "Рапід" проти "Аустрії". Відео з такими кричалками з'явилося в мережі після перемоги "Рапіда". Рангнік заявив, що не терпитиме такої поведінки в команді і сподівається, що гравці зрозуміють, наскільки образливо і дискримінаційно можуть вони вплинути на людей. Грюлля, Бургшталлер і Хедль також отримали дискваліфікацію на кілька турів австрійської Бундесліги.

Крім того, керуючий директор "Рапіда" Штеффен Хофманн та помічник головного тренера Стефан Куловіц були тимчасово відсторонені від своїх посад через інцидент з гомофобними проявами.

Читайте також