УЄФА оновила таблицю коефіцієнтів: на якому місці Україна

Таблиця коефіцієнтів УЄФА для України
Таблиця коефіцієнтів УЄФА для України

Україна займає 19-е місце в п'ятирічному рейтингу 2020/2021-2024/2025 років, але Хорватія наздогнала її за балами. Цю інформацію надали в Українській асоціації футболу.

Цього сезону 2024/2025 планувалось, що вийдуть п'ять українських клубів, але один з них, "Дніпро-1", не зміг почати кампанію. "Полісся", на жаль, вже вилетіло з Ліги конференцій після поразок від словенської "Олімпії" (0:2, 1:2). Тому наразі вболіваємо лише за трьох представників.

Два клуби вже заробили очки: "Динамо" - після перемог над сербським "Партизаном" (6:2,3:0) у Лізі чемпіонів, а "Шахтар" ще без виходу на поле має шість бонусів за місце у груповому етапі ЛЧ. Наразі Україна має 8 очок або 1,600 бала. "Кривбас" розпочне виступ пізніше.

Україна зараз займає 19-е місце в реєстрі, відстає від 18-ї Польщі на 2,600 бала (13 очок).

У той же час нас наздогнала Хорватія (стоїть нижче, бо має гірший поточний показник). Наша поточна позиція передбачає чотири квоти в єврокубках: одну - в Лізі чемпіонів (другий кваліфікаційний раунд), одну - в Лізі Європи (перший кваліфікаційний раунд) та дві - в Лізі конференцій (другий кваліфікаційний раунд).

Ця таблиця визначає кількість команд, які будуть представляти Україну в єврокубковому сезоні 2026/2027.

Нагадаємо, 23 липня віцечемпіон України "Динамо" впевнено розпочало сезон 2024/25, перемігши сербський "Партизан" (6:2) у першому матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

А вже через тиждень "Динамо" вдруге перемогло сербський "Партизан" і пройшло у третій раунд кваліфікації Ліги чемпіонів. Матч завершився з рахунком 3:0 на користь українців.

У наступному етапі кияни зіграють з "Рейнджерс" (Шотландія).

Читайте також