Угорщина та Словаччина блокують 50 млрд євро допомоги ЄС Україні

Стаття, опублікована у виданні Politico, повідомляє, що лідери країн Європейського союзу (ЄС) зібрались у Брюсселі для обговорення двох важливих питань - міграції та економічної конкурентоспроможності блоку.

Президент Європейської ради, Шарль Мішель, оголосив, що під час обговорення перегляду бюджету ЄС було досягнуто згоди щодо надання додаткових 50 мільярдів євро Україні.

За словами дипломата, проти надання пакету допомоги на суму 50 мільярдів євро для України виступають прем'єр-міністри Угорщини та Словаччини.

Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини, заявив, що підтримка ЄС не приносить результатів. Он сам його промовив публічно перед брифінгом. Дипломат повідомив також, що Роберт Фіцо, прем'єр-міністр Словаччини, висловив занепокоєння щодо розповсюдженої корупції в Україні і заявив, що важко продати вдома ідею витрати додаткових грошей на корумповану країну.

Для оновлення бюджету ЄС необхідна згода всіх 27 членів блоку.

Подписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

За даними статті, Брюссель намагається переконати Угорщину відмовитися від права вето щодо надання допомоги Україні. В разі успіху, ЄС може передати певну частину коштів, витриманих від Угорщини через суперечки щодо верховенства права в цій країні. За статтею, є ще одна проблема, з якою ЄС зіткається - Словаччина.

Рішення щодо оновлення бюджету мають бути прийняті до кінця року, щоб забезпечити продовження фінансування для України, оскільки поточний фінансовий пакет закінчується у 2023 році.

Переклад здійснено Gazeta.ua