Україна атакувала важливі об'єкти ворога у Курській області – Генштаб

Удар України по об'єктах ворога
Удар України по об'єктах ворога

Збройні сили України нанесли удар по важливим об'єктам ворога на території РФ. В результаті були пошкоджені кілька електропідстанцій в Курській області. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Наявна інформація про роботу в області систем ППО противника та вибухи в районах щонайменше чотирьох підстанцій. Як результат, фіксуються перебої з електропостачанням в Понировському, Курському та Солнцевському районах Курської області

У Генштабі зазначають, що удари були завдані силами Центру спеціальних операцій "А" СБУ спільно з іншими складовими Збройних сил.

Командування ЗСУ вказує, що російська промисловість, яка працює на війну проти України, є законною ціллю для українських військових.

Ці об'єкти, зокрема, забезпечують функціонування залізниці РФ, яка використовується для перевезення озброєння та військової техніки для підтримки окупаційної армії.

Заходи з підриву воєнно-економічного потенціалу ворога будуть тривати до припинення агресії проти українського народу

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтвердило, що на російському аеродромі "Оленья" був пошкоджений стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3.

Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що пошкодження таких літаків має величезне значення, оскільки російському оборонно-промисловому комплексу важко виробити заміну.

У ніч на 28 липня Курську область Росії атакували безпілотники, що призвело до вибухів та пожеж у кількох районах. Одним з постраждалих об'єктів була нафтобаза в селі Польова. Місцеві мешканці повідомили про потужні вибухи та шум, який пов'язують з перельотом безпілотників.

Читайте також