Україна домоглася скасування концерту російської прими-балерини Захарової у Словенії

Українська прима-балерина Захарова отмовлена концерт в Словенії
Українська прима-балерина Захарова отмовлена концерт в Словенії

Міністерство закордонних справ України повідомляє, що у Словенії було скасовано балет з участю російської танцівниці Світлани Захарової, яка є українського походження. Цю інформацію підтвердило Міністерство.

У повідомленні МЗС зазначається, що концерт російської балерини Світлани Захарової з проєктом "Моданс" не відбудеться в Словенії.

Міністерство також наголошує, що завдяки спільній роботі Посольства України у Словенії з представниками державних установ Словенії та за підтримки української громади в Словенії, виступ російської прими-балерини на Люблянському фестивалі було скасовано.

У заяві МЗС також зазначається, що російська культура асоціюється з агресією, терором, експансією та пропагандою. Міністерство висловлює вдячність партнерам за те, що вони не допустили поширення російського "великого мистецтва" на світових сценах.

Раніше у Південній Кореї також було скасовано балет з участю Світлани Захарової через дипломатичні суперечки. Українське посольство в Кореї засудило цю подію зазначивши, що танцівниця активно підтримує російський режим в Україні, який, на словах посольства, здійснює злочинні дії.

Читайте також