Україна має бути спроможною вражати аеродроми на території РФ - Боррель

Україна бомбардує аеродроми РФ
Україна бомбардує аеродроми РФ

Європейська служба зовнішніх дій опублікувала блог високого представника ЄС Жозепа Борреля, в якому він стверджує, що Україна потребує здатності атакувати аеродроми та місця запуску на території Росії. Наразі Україна піддається руйнівним ракетним і дроновим атакам з глибини Росії, що завдають шкоди цивільній інфраструктурі та призводять до загибелі мирного населення.

Жозеп Боррель підкреслює, що Україна має право на самозахист. Президент Володимир Зеленський зазначив, що українці хочуть завершити війну, але не за ціну власного суверенітету. Він розповів про постійні атаки на лікарні, школи, будинки, які забирають життя звичайних громадян України. Українські діти вимушені навчатися у підвалах та на станціях метро, щоб захиститися від ракет і дронів, постачених Росією з Північної Кореї і Ірану.

Боррель заявив, що країни ЄС зобов'язалися допомогти Україні у самозахисті, включаючи можливість атакувати ключові російські військові об'єкти, які залучені до війни. Проте, позиція країн-членів ЄС у цьому питанні розбіжна.

Становище ЄС у цьому питанні ускладнює ескалація російської кампанії бомбардувань проти цивільних цілей. Боррель стверджує, що така політика коштує життя українців та шкодить надійності підтримки України.

Президент Зеленський обговорив питання дозволу на використання наданої зброї проти російських військових об'єктів з лідерами США і Великої Британії під час своєї участі у форумі "Амброзетті". Дискусії будуть продовжені на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Читайте також