Україна має право бити по авіабазах, з яких злітають російські бомбардувальники - Сікорський

Україна бомбардує російські авіабази
Україна бомбардує російські авіабази

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Україна має право вчиняти удари по авіабазах у РФ, з яких окупанти запускають свої бомбардувальники.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Le Monde.

Сікорський висловився, що Київ має право збивати російські бомбардувальники, які запускають ракети по українській території. Також, за його словами, Україна може ударяти по російських авіабазах, з яких злітають російські бомбардувальники.

Очільник закордонного відомства Польщі наголосив, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну засудила більшість Генеральної асамблеї ООН, а Київ як жертва агресії має право захищатися, зокрема, й на російській території.

"Я розумію аргументи тих, кому потрібно контролювати температуру цього конфлікту. Але мене турбує те, що нас постійно запитують про "червоні лінії" Путіна, але ніколи про наші власні. Польща – єдина країна в Європейському Союзі, яка межує і з Росією, і з Україною, і у нас є досить очевидна "червона лінія", яка полягає в тому, щоб не допустити загибелі наших громадян від російських ракет або безпілотників, які увірвалися в наш повітряний простір", - сказав він.

Водночас Сікорський поділився своєю думкою щодо ракет і дронів РФ, які перетинають польський кордон.

"Згідно з нашою конституцією, першим обов'язком польської армії є захист наших кордонів, що також стосується нашого повітряного простору. Коли ракета наближається до нашого повітряного простору, моя особиста думка полягає в тому, що ми маємо право на самооборону. Цим ракетам тут абсолютно не місце", - наголосив міністр.

Джерело: Еспресо

Читайте також