Україна між моджахедизацією та полонізацією

Україна, моджахедизація, полонізація, конфлікт, національна ідентичність
Україна, моджахедизація, полонізація, конфлікт, національна ідентичність

Україна: вибір між "моджахедизацією" і "полонізацією"

Конфлікт в Україні можна порівняти з початковою фазою Третьої світової війни, оскільки за кожною протиборчих сторін стоїть коаліція. Без допомоги Заходу, Україна б вела партизанську війну, і Росія не могла б вести таку інтенсивну війну без своїх союзників. Цитуючи автора, "нас атакують не лише радянсько-російською зброєю, а й китайською електронікою, іранськими щахедами, та північнокорейськими снарядами і ракетами".

Українська влада докладає зусиль, щоб Захід вступив на боці України в цю війну. Це стратегія, схожа на стратегію Черчилля, який розумів, що ключ до перемоги - вступ Америки у війну. Однак, втягуючи союзників у війну, ми ризикуємо протирічити їхній стратегічній логіці, яка передбачає уникнення ядерного зіткнення за будь-яку ціну. Тому ми повинні будувати нашу стратегію на майбутнє, розуміючи, що треба підтримувати Україну і не допустити її поразки, але не вести пряму війну на її боці.

Ми стоїмо перед двома варіантами: "моджахедизацією" України або "полонізацією". Перший варіант передбачає продовження війни до покарання Путіна, але це може призвести до руйнування країни і великої кількості жертв. Другий варіант - радикальна перебудова держави, що дозволить забезпечити мир і розвиток. З усіх цих аспектів залежить майбутнє України, а кращим варіантом буде зміцнення країни шляхом реформ і розвитку.

Читайте також