Україна може отримати дозвіл на удари вглиб території РФ в обмеженому форматі — експерт

Українські війська готові до ударів
Українські війська готові до ударів

У жовтні президент США Джо Байден планує відвідати Берлін, а потім відбудеться розширене засідання у форматі "Рамштайн". Після цих зустрічей можуть бути прийняті остаточні рішення щодо дозволу Україні завдавати ударів у глибину території РФ. Крім того, США можуть висловити свою думку щодо плану перемоги, який президент України Володимир Зеленський представив під час свого візиту до Сполучених Штатів.

Таку думку висловив експерт Центру міжнародних досліджень ОНУ імені І. Мечникова Денис Кузьмін у програмі телеканалу FREEДОМ.

Провідний експерт вважає, що після розмов Джо Байдена з учасниками засідання у "Рамштайні" буде прийняте остаточне рішення, включаючи обмежений формат використання далекобійних ракет. Він зазначив:

Я думаю, що під час жовтневої зустрічі Байдена в Берліні, а після того - участі глав держав у "Рамштайні", де також буде присутній наш президент, буде ухвалено остаточне рішення. Ймовірно, це буде обмежений формат розширення використання далекобійних ракет. Тобто, не повний дозвіл на безпечні удари, але певна кількість можливих цілей буде визначені у спеціальних секретних планах.

Читайте також