Україна опинилась у найскладнішому становищі від початку повномасштабної війни – ЗМІ

За даними агентства Bloomberg, ситуація в Україні стає все більш безперспективною. Росія здійснює ракетні атаки на енергетичну систему країни, бомбардує Харків і продовжує рухатися вздовж фронту.

Україна перебуває у найуразливішому становищі за останні два роки конфлікту. Невеликі запаси боєприпасів і недостатня кількість живої сили на фронті приводять до загрози краху української оборони. Це може відкрити шлях для наступу російських військ.

Крім того, населення Харкова виснажується від війни. Жителі міста живуть у постійному страху через непередбачувані атаки. Хоча більшість з них не вірить, що ворог може захопити мегаполіс з населенням 1,5 мільйона осіб до 2022 року.

Також слід зазначити значні пошкодження енергетичної інфраструктури, завдані Росією. Наприклад, ракетні удари спричинили руйнування Трипільської теплової електростанції, найбільшого виробника електроенергії в регіоні.

Навіть більше хвилює той факт, що російські військові мають вдосталь боєприпасів, а також планують отримати ще 6 мільйонів снарядів з Ірану та Північної Кореї.

Джерело: Слово і діло