Україна отримує несправні боєприпаси від західних партнерів – ЗМІ

Україна отримує несправні боєприпаси
Україна отримує несправні боєприпаси

Україна отримала некондиційні боєприпаси, які вибухали відразу після пострілу. Частина озброєння була поставлена за ініціативою Чехії та США. Про це повідомляє Handelsblatt.

За даними видання, у серпні український уряд зізнався Чехії про випадки, коли снаряди вибухали відразу після пострілу.

«Під час бойового застосування зазначених снарядів відбулися численні вибухи снарядів на відстані 20-60 метрів від дульного зрізу, внаслідок чого було поранено особовий склад і пошкоджено артилерійські системи», – йдеться у листі української сторони, який є у розпорядженні видання.

Handelsblatt зазначає, що причиною несправності, ймовірно, є застарілі детонатори типів M515 та M51A5, створені ще під час Другої світової війни. За українськими даними, з 35 тисяч артилерійських снарядів, 0,05% мають дефект. Тобто п'ять з 10 тисяч випущених снарядів вибухають передчасно.

Як повідомлялося, США на початку липня оголосили про новий пакет безпекової допомоги для України на суму до $200 мільйонів за програмою спеціальних президентських повноважень.

Також адміністрація Байдена звернулася до Конгресу США з проханням продовжити президентські повноваження (PDA). Це дозволить продовжити постачання військової допомоги Україні після закінчення фінансового року у вересні.

Читайте також