Україна підписала угоду для отримання 6 мільярдів євро від ЄС

Україна отримає €6 млрд у межах Ukraine Facility. Міністр економіки Юлія Свириденко повідомила про це, підписавши документи спільно з Сергієм Марченко та Андрієм Пишним. Ці гроші будуть використані на покриття поточних потреб державного бюджету впродовж березня та квітня цього року.

Україна зобов'язується виконати реформи, передбачені у Плані на початок 2024 року. Зараз Україна активно реалізує 5 індикаторів у таких сферах, як управління державними фінансами, боротьба з корупцією, розвиток бізнес-середовища тощо", - повідомила міністр економіки.

"Залишаються ще два кроки, необхідні для отримання перехідного фінансування. Наразі вони перебувають на етапі розробки. Йдеться про приведення у відповідність Державного земельного кадастру та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, а також заходи щодо підтримки впровадження індустріальних парків як інструменту залучення інвестицій на деокуповані території", - зазначила вона.

Таким чином, Україна вже виконала три індикатори, включаючи ухвалення Національної стратегії доходів на 2024-2030 рр., зміни у законі "Про прокуратуру" та у законах, що стосуються Спеціальної антикорупційної прокуратури. Також були прийняті додаткові заходи щодо запобігання та протидії незаконним доходам та фінансуванню тероризму.