Україна почне виробляти власні 155-мм артилерійські снаряди

Оборонні підприємства України планують почати виробництво 155-мм артилерійських снарядів. Проте це може статися не раніше другої половини поточного року, повідомляє The Washington Post.

Українські оборонні підприємства мають намір задовольнити головну потребу армії – виробляти власні снаряди калібру 155 міліметрів за стандартами НАТО. Ці снаряди потрібні артилерійським системам, що поставляються із західними партнерами України, тому їх дефіцит відчувається болючим на фронті.

«Виробництво 155-мм боєприпасів не розпочнеться раніше другої половини цього року», - повідомив представник «Укроборонпрому».

Нагадаємо, Чехія різко засуджує Росію за її дії в Україні і закликає Захід посилити військову допомогу Києву. З цією метою Прага домовилася про закупівлю 800 тисяч снарядів та знайшла ще 700 тисяч, які можна буде придбати за наявності додаткового фінансування. Загалом на придбання 1,5 мільйона боєприпасів необхідно близько 3 мільярди євро. Німеччина вже надала на це 500 мільйонів євро, а США не беруть участь у цій ініціативі.

Як повідомлялося раніше, боєприпаси, закуплені в країнах, що не є членами ЄС з ініціативи Чехії, можуть потрапити в Україну вже у червні.

Зазначимо, що Чехія отримала перший дозвіл на закупівлю ще 200 тисяч снарядів під час обов'язкового придбання 300 тисяч артилерійських боєприпасів для України. Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Петро Фíала, повідомляють «Чеські новини». За словами Фíала, до чеської ініціативи стосовно закупівлі боєприпасів у сторонніх країнах приєдналися 18 країн, серед яких Канада, Німеччина, Нідерланди і Польща.