Україна презентувала проєкт "Велика приватизація — 2024"

Президент України презентує проєкт з приватизації
Президент України презентує проєкт з приватизації

ФДМУ назвав об'єкти першої п'ятірки проєкту "Велика приватизація - 2024"

Фонд державного майна України представив проєкт "Велика приватизація - 2024" і назвав першу п'ятірку об'єктів: готель "Україна", ТРЦ "Ocean Plaza", ОГХК та "Демурінський ГЗК" і виробника газобетону "Аерок". Голова ФДМУ Віталій Коваль зазначив, що приватизація буде проведена онлайн на платформі "Прозорро.Продажі".

"Велика приватизація" - інструмент розвитку, спрямований на залучення ефективних власників, - заявила Юлія Свириденко, перший віцепрем'єр та міністр економіки.

Дмитро Наталуха, голова парламентського комітету з питань економічного розвитку, висловив сподівання, що велика приватизація буде цікавою для союзників та партнерів України.

Успішний досвід малої приватизації підтверджує ефективність цього механізму залучення інвестицій, - зазначив голова ФДМУ Коваль.

Об'єкти першої п'ятірки проєкту "Велика приватизація - 2024": готель "Україна", ТРЦ "Ocean Plaza", ОГХК, "Демурінський ГЗК" і виробник газобетону "Аерок".

Кошти від приватизації державних підприємств спрямовуються до державного бюджету України, а від продажу націоналізованих активів - у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також