Україна серйозно стурбована дестабілізаційною діяльністю РФ у країнах Африки - заява МЗС

Україна серйозно стурбована дестабілізаційною діяльністю РФ у країнах Африки
Україна серйозно стурбована дестабілізаційною діяльністю РФ у країнах Африки

Україна висловлює серйозну стурбованість діяльністю Російської Федерації, яка незаконно розширює свої впливові сфери в Африці через "Африканський корпус" та російські приватні військові компанії. Про це заявило Міністерство закордонних справ.

За словами МЗС, російські наїзники завдають непоправної шкоди стабільності та безпеці країн Африки, підживлюють протиріччя та конфлікти, спричиняють людські втрати і незаконно експлуатують корисні копалини з метою фінансування війни проти України.

"Констатуємо, що російська армія намагається зманіпулювати іноземцями з Африки та Близького Сходу, навмисно втягуючи їх у війну проти українського народу. Закликаємо цих іноземців уникати служби у російській армії та в разі відправки на фронт скористатись проєктом "Хочу жить", добровільно здати зброю українським Збройним Силам і зберегти своє життя. Ми рішуче засуджуємо цинічне використання Росією громадян Африки та Арабського світу у якості наїзників, яких Кремль безжалісно вичавлює у боях проти українських сил на території нашої країни", - наголошено у заяві МЗС.

Міністерство закордонних справ закликало уряди декількох країн Африки та Близького Сходу публічно засудити дії Росії та прийняти всі необхідні заходи для припинення цієї злочинної практики.

В МЗС наголосили, що Україна є жертвою незаконної збройної агресії РФ і має право на захист свого суверенітету та територіальної цілісності. Вони закликають всі країни, які цінують принципи та цілі ООН, підтримувати Україну і дати гідну відсіч агресорам та окупантам.

Читайте також