Україна в ОБСЄ пояснила, що об'єднує нацизм і рашизм

Україна засуджує нацизм і рашизм

Представник України в ОБСЄ Вікторія Кувшинникова заявила, що основою як нацизму, так і рашизму є неповага до людської гідності і життя. Вона також наголосила на тому, що кожен убитий українець, який став жертвою російської агресії, робить ще більшою пропаст між російськими лідерами і тими, хто віддав своє життя у боротьбі з нацизмом.

Виступаючи на засіданні ОБСЄ, Кувшинникова зазначила, що незалежно від назви ідеології - нацизму, фашизму, сталінізму чи рашизму - усі вони мають спільну основу - неповагу до гідності людини і життя. Вона переконана, що носії російського націоналізму не можуть бути порівняні з героями, які боролися з агресором в минулому. Навпаки, кожна українська жертва війни лише збільшує глибину прірви між ними.

"Що б ми не чули про свободу віросповідання та церкви від кремлівських посланців, однак Росія забула головну Божу заповідь - не вбий! Загалом лише за минулий тиждень українські міста були обстріляні понад 380 разів."

Продовжуючи свій виступ, Вікторія Кувшинникова розповіла делегаціям ОБСЄ про продовження ракетних ударів Росією по українських містах, включаючи канікули на Великдень. Вона наголосила, що Росія, хоча говорить про свободу віросповідання, порушує основну заповідь - не вбивай. Тільки за минулий тиждень українські міста стали мішенями обстрілів, а у День пам'яті та перемоги над нацизмом, Володимир Путін санкціонував новий ракетний обстріл України.

"На Україну були випущені 55 ракет і 21 ударний безпілотник", - повідомила Кувшинникова.

Кувшинникова обурена тим, що російська влада використовує демократичні інститути для самолегітимації, намагаючись зробити режим Путіна законним. Вона заявила, що немає жодних правових підстав для того, щоб визнати Путіна демократично обраним і легітимним президентом Російської Федерації.